سفارت عربستان در بانکوک: 'گذرنامه زن سعودی دست خودش است'

سفارت عربستان در بانکوک: 'گذرنامه زن سعودی دست خودش است'
عربستان سعودی می‌گوید زنی که مقام‌های این کشور را به توقیف گذرنامه‌اش متهم کرده در واقع به دلیل نداشتن بلیت بازگشت به کشورش در فرودگاه بانکوک نگه داشته شده است.
رهف محمد القنون، زن ۱۸ ساله سعودی است که می‌گوید به قصد فرار از خانواده‌اش از کشور خارج شده و به محض رسیدن به تایلند مقام‌های عربستانی گذرنامه او را توقیف کرده‌اند.
بیانیه سفارت عربستان در تایلند می‌گوید که این زن همچنان گذرنامه‌اش را در اختیار دارد و دلیل نگه‌داشته شدنش در فرودگاه این است که بلیت بازگشت ندارد.
خانم القنون با خانواده‌اش به کویت سفر کرده بود که در آنجا تصمیم می‌گیرد بگریزد و از طریق تایلند خودش را به استرالیا برساند.
دیدبان حقوق بشر خواهان توقف بازپس‌ فرستادن خانم القنون به کویت شده است.
او به بی‌بی‌سی گفته که از اسلام روی برگردانده و می‌ترسد به زور او را به عربستان بازگردانند و در آنجا خانواده‌اش او را به قتل برسانند.
خبرنگار بی‌بی‌سی در بانکوک می‌گوید که خانم القنون ترسیده و پریشان حال است.
او گفته که ویزای استرالیا را در پاسپورتش داشته اما پاسپورت را یک مقام سعودی ضبط کرده است.
سفارت عربستان در بانکوک گفته که این تبعه عربستانی قرار است روز دوشنبه به کویت بازگردانده شود. جایی که بسیاری از اعضای خانواده‌اش اقامت دارند.
در این بیانیه تصریح شده که مقام‌های عربستانی قدرت این را ندارند که او را در فرودگاه یا هر جای دیگری در بازداشت نگه دارند.
بیانه نوشته که مقام‌های عربستانی با پدر این زن در تماسند.

واکنش‌ها به این داستان چه بوده؟

پلیس تایلند اما ماجرای سفر خانم القنون را طور دیگری تعریف می‌کند. به گفته ژنرال سوراچات هاپکارن، این زن از یک ازدواج از پیش تعیین شده گریخته است.
او می‌گوید که هیچ اطلاعی از ماجرای گذرنامه توقیف شده ندارد و دلیل بازپس فرستادن این زن به کویت را این طور شرح می‌دهد که چون او روادید ورود به تایلند را نداشته باید با همان پروازی که آمده به مبدا پروازش بازگردد.
معاون دیدبان حقوق بشر در آسیا، می‌گوید که تایلند با عربستان همداستان شده تا این زن را به خانواده‌اش بازگردانند. فیل رابرتسون می‌گوید که این زن می‌خواسته به استرالیا برود و اصلا قصد ورود به تایلند را نداشته که بخواهد روادید داشته باشد یا نه.
دیدبان حقوق بشر خواهان جلوگیری از استرداد این زن به کویت شده است.
خانم القنون مشخصات خود و پروازش را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده است. کاری که می‌گوید پدرش را به سرحد جنون رسانده است: «من در کشور خودم نمی‌توانم درس بخوانم و کار کنم. برای همین می‌خواهم آزاد باشم و درس بخوانم و کاری را انجام دهم که می‌خواهم.»
او گفته که همه‌چیزش را باخته و برای همین است که ابایی از انتشار مشخصاتش ندارد.
زن دیگری در سال ۲۰۱۷ به سرنوشت مشابهی دچار شده بود. او از فیلیپین عازم استرالیا بود که در فرودگاه مانیلا او را به عربستان بازگرداندند.
او از تلفن یک گردشگر کانادایی برای ارسال پیامی در توییتر استفاده کرد. دینا علی السلم، که ۲۴ سال سن داشت در فیلمی که از خود گرفت، مدعی شد که درصورت بازگشت به عربستان خانواده‌اش او را خواهند کشت.
از سرنوشت او خبر دیگری در دسترس نیست.

Комментарии (0)

Оставить комментарий