تظاهرات انبوه در سودان به خشونت کشیده شد

تظاهرات انبوه در سودان به خشونت کشیده شد

تظاهرات ۳۰ ژوئن در خارطوم
Image captionمعترضان قول داده اند فشر بر حکومت نظامی را حفظ کنند
جمعیت بزرگی در سودان برای تظاهرات علیه حاکمان نظامی این کشور به خیابان ها ریخته اند و گزارش هایی از کشته و زخمی شدن معترضان وجود دارد.
خبرگزاری دولتی سودان به نقل از وزارت بهداشت گفت که هفت نفر کشته و ۱۸۱ نفر زخمی شده اند.
کمیته مرکزی پزشکان سودان نزدیک به معترضان از حداقل پنج کشته در تظاهرات این روز خبر داده است.
در این روز ده ها هزار نفر از مردم با سرپیچی از حضور سنگین نیروهای امنیتی خواستار انتقال قدرت از شورای نظامی به یک دولت غیرنظامی شدند. پلیس با گاز اشک‌آور معترضان را در خیابان‌های خارطوم متفرق کرد.
شاهدان عینی به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند پلیس حداقل در سه محله خارطوم با گاز اشک‌آور با معترضان برخورد کرده است. مغازه‌ها در این سه محله تعطیل هستند.
ارتش می‌گوید مسئولیت هر گونه خشونت یا از دست رفتن جان کسی در این اعتراض‌ها به عهده مخالفان است.
ژنرال محمد حمدان داگالو معروف به همتی هشدار داده که "خرابکاران" با "اهداف پنهانی" از این اعتراضات بهره‌برداری می‌کنند.
کمیته مرکزی پزشکان سودان گفت که چهار نفر در شهر ام‌درمان در مجاورت خارطوم کشته شدند، یک نفر در اثر اصابت گلوله به سینه در شهر عطبره جان باخت.
این کمیته افزود: "چندین نفر که در اثر تیراندازی شبه نظامیان شورای نظامی به شدت زخمی شده اند در بیمارستان های پایتخت و سایر استان ها بستری شده اند."
در مقابل ژنرال داگالو، نائب رئیس شورای انتقالی نظامی، ادعا کرد: "تک تیراندازانی هستند که به سوی مردم شلیک می کنند، آنها سه عضو نیروی پشتیبانی سریع و پنج یا شش شهروند عادی را هدف قرار داده اند. نفوذی هایی هستند که می خواهند اختلال ایجاد کنند."
ژنرال عبدالفتاح برهان رئیس شورای نظامی حاکم روز شنبه در ام‌درمان
Image captionژنرال عبدالفتاح برهان رئیس شورای نظامی حاکم روز شنبه در ام‌درمان
پس از آنکه در سوم ژوئن (۲۷ روز پیش) ارتش با شلیک به تظاهرکنندگان عده‌ای را کشت گفتگوهای شورای انتقالی نظامی با معترضان متوقف شده و حتی میانجی‌گری اتحادیه عرب و اَبی احمد نخست وزیر اتیوپی نتیجه نداده است.
فعالان دموکراسی‌طلب برای روز یکشنبه فراخوان تظاهرات "یک میلیون نفری" داده بودند، اولین تظاهرات بزرگ بعد از آنکه حدود یک ماه پیش ارتش به مردم شلیک کرد و تعدادی کشته شدند. در سودان مدتی است که اینترنت قطع شده و به گفته خبرنگار بی‌بی‌سی برای این فراخوان مردم با پیامک، تلفن و دیوارنویسی همدیگر را باخبر کردند.
ارتش سودان پس از هفته‌ها اعتراض معترضان، در ماه آوریل دولت عمرالبشیر رئیس جمهور را سرنگون کرد و یک شورای نظامی جای آن را گرفت.
اعتراضات با برکناری و زندانی شدن آقای البشیر که در سال ۱۹۸۹ با کودتا به قدرت رسیده بود فروکش نکرد و معترضان خواهان کنار رفتن دولت نظامی و استقرار دولتی غیرنظامی هستند و دهها هزار نفر در شهرهای مختلف برای انتقال قدرت به یک دولت غیرنظامی تظاهرات کرده‌اند.
sudan
پیش از آغاز تظاهرات امروز شماری زیادی نیروی امنیتی در خیابانها مستقر شده بودند از جمله شبه نظامیان "پشتیبانی سریع". "نیروی پشتیبانی سریع" زیر مجموعه تشکیلات اطلاعاتی سودان محسوب می‌شود اما از ارتش دستور می‌گیرد. عفو بین‌الملل خواستار سلب اختیار از این نیرو شده است.
احمد الربی یکی از رهبران معترضان به خبرگزاری فرانسه گفت نیروی پیشتیبانی سریع مانع نشست خبری اتحادیه مشاغل حرفه‌ای سودان شده‌اند:
"قبل از شروع کنفرانس سه خودروی نیروهای پشتیبانی سریع پر از مردان مسلح وارد ساختمان شدند و به ما گفتند که نباید این نشست خبری را برگزار کنیم." آنها به همه گفتند که از ساختمان بیرون بروند.
آقای الربی به رویترز گفت این‌گونه "نقض آزادی حتی بدتر از زمان رژیم سابق است."
اتحادیه مشاغل حرفه‌ای سودان همچنین پریروز اعلام کرد دو نفر از رهبران معترضان دستگیر شده‌اند و از جامعه بین‌المللی خواست آزادی آنها را طلب کند.

Комментарии (0)

Оставить комментарий