چند پیشنهاد برای کتابخوانی
نویسندگان و اهالی ادبیات از کتابهایی که خواندهاند و مورد پسندشان بوده است، میگویند.
به گزارش ایسنا، سالانه از سوی نشرهای بزرگ و کوچک هزاران کتاب تألیف و ترجمه خودشان را به بازار کتاب میرسانند، اما از میان آنها تعدادی مورد توجه مخاطبان قرار میگیرند و برای مطالعه پیشنهاد میشوند.
رضا امیرخانی از «گاه ناچیزی مرگ» (رمان درباره زندگانی محییالدین ابن عربی) نوشته محمدحسن علوان با ترجمه امیرحسین الهیاری (نشر مولی) به عنوان کتابی که اخیرا خوانده و مورد پسندش بوده است، نام میبرد.
لیلی گلستان نیز میگوید که «هرس» نوشته نسیم مرعشی، «سرخ سفید» نوشته مهدی یزدانی خرم و «دود»نوشته حسین سناپور (هر سه منتشرشده توسط نشر چشمه) کتابهای فارسی و «علیه تفسیر» نوشته سوزان سانتاگ کتاب غیرفارسی خوبی بوده که اخیرا خوانده است.
پیمان خاکسار هم میگوید که بیشتر کتابهای ترجمهنشده غیرفارسی میخواند اما از کتاب «سفر به انتهای شب»نوشته لویی فردینان سلین و آثار داستایوفسکی و چخوف به عنوان کتابهای مورد پسندش نام میبرد.
علیاصغر حداد از کتاب «ایوب» به عنوان کتاب خوبی که مشغول خواندش است، نام میبرد. او درباره این اثر میگوید: این کتاب ترجمه قاسم هاشمینژاد است که صور مختلف داستان «ایوب» را از متون قدیمی ترجمه کرده است. کتاب بسیار خوبی است. ترجمههای منوچهر بدیعی هم کتابهای خوب و خواندنیای هستند.
محمد دهقانی از «زمان بازیافته» یا «خاطرات سیاسی بهمن بازرگانی» (نشر اختران) و «روزها در راه» نوشته شاهرخ مسکوب (نشر خاوران) بهعنوان کتابهای خوبی که اخیراً خوانده است نام میبرد و میگوید که ترجمههایرضا رضایی و عبدالله کوثری را هم معمولاً میخواند و بعضاً متنهایی هم برای آنها مینویسد.
مهشید میرمعزی کتابهای «رهش» نوشته رضا امیرخانی، «پیاده»، «آن مادران و این دختران» و «مارون» از بلقیس سلیمانی، «طریق بسمل شدن» نوشته محمود دولتآبادی و نیز «جستارهایی در باب عشق» نوشته آلن دوباتن با ترجمه گلی امامی را برای خواندن به مخاطبان پیشنهاد میکند.
حسین سناپور هم برای کسانی که به کارهای جدیتر و بهاصطلاح نخبهپسند داستانی علاقهمند هستند و این نوع داستانها را دنبال میکنند و میخوانند، رمان «بند محکومین» نوشته پیمان خانجانی را پیشنهاد میکند و برای مخاطبان شعر هم دو کتاب جدید از شاعرانی که کارهایشان را دوست دارد و بهتازگی منتشر شدهاند، یعنی «پشیمانم کن»، مجموعه شعرهای عباس صفاری و «سهگانهی خاورمیانه» از گروس عبدالملکیان. او برای علاقهمندان به تحلیل رمان و داستان هم «نظریه و نقد ادبی» از دکتر حسین پاینده، و همینطور «آغازکنندهگان رمان مدرن ایران» را که کتابی از خودش است معرفی میکند.
Комментарии (0)