دولت تاجیکستان برنامههایش را برای کاهش پیامدهای اقتصادی کرونا اعلام کرد
دولت تاجیکستان معافیتهای مالی ومالیاتی را برای کاهش پیامدهای شیوع کرونا برای بخشهای مختلف اقتصاد این کشور از جمله گردشگری در نظر گرفته است.
این تصمیم دو ماه پس از اعلام رسمی شیوع کرونا و در پی انتقادها از دولت تاجیکستان برای بیتوجهی به بخش خصوصی اتخاذ شده است.
امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان امروز (جمعه، ۵ ژوئن) این تسهیلات و معافیتها را اعلام کرد که بر اساس آن تا پایان سال ۲۰۲۰، بهای آب، برق، مخابرات و خدمات شهری افزایش نخواهند یافت و از بانکها و موسسات مالی خواسته شده نپرداختن اقساط را پنج ماه مشمول جریمه نکنند.
علاوه بر این، "تأسیسات گردشگری، مهمانخانهها، رستوران و آشخانهها، مراکز بهداشتی و ورزشی، آسایشگاهها، خدمات حمل و نقل بینالمللی و بخش هوانوردی" پنج ماه از مالیات معاف شدهاند.
افراد حقیقی هم پنج ماه از پرداخت مالیات از املاک معاف شدهاند.
برای کسب و کارهای کوچک و متوسط سه ماه معافیت از پرداخت اجاره اموال دولتی و برای نمایندگان بخش خصوصی در "بازارها، مرکزهای تجارتی و بنگاههای خدمات" از جمله آرایشگاهها و خیاطیها سه ماه معافیت مالیاتی در نظر گرفته شده است.
شرکتها برای عدم پرداخت مالیات از ماه گذشته تا پنج ماه دیگر مجازات نخواهند شد و کالاها و تجهیزات مربوط به مقابله با کرونا از تعرفه گمرکی معاف شدهاند.
- رهبر حزب مخالف دولت تاجیکستان خواستار اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری شد
- کرونا در زندانهای تاجیکستان؛ زندانیان 'در خطر' هستند
- چرا دولت تاجیکستان اطلاع رسانی در باره کرونا را سرکوب میکند؟
دولت تاجیکستان همچنین گفته به گروههای آسیبپذیر، از جمله کهنه سربازان جنگ جهانی دوم، معلولان، کودکان یتیم، خانوادههای کمبضاعت و خانوادههای مهاجران کار ۳۹ دلار کمک مالی خواهد کرد.
محدودیت و تعطیلیهای ناشی از کرونا به اقتصاد ضعیف این جمهوری شوروی سابق در آسیای میانه ضربهای سخت وارد کرده و مشکلات مردم را افزایش داده است.
مهلکترین ضربه اقتصادی این بحران در تاجیکستان، کمتر از نصف شدن پولی است که هر ساله کارگران مهاجر تاجیک از روسیه برای خانوادهایشان در تاجیکستان میفرستند. در سال ۲۰۱۹ این مبلغ بیش از دو و نیم ملیارد دلار بود که برای کشوری چون تاجیکستان معادل ۳۶ درصد تولید ناخالص داخلی است.
ویروس کرونا در پنج ماه اول سال میلادی جاری صدها هزار کارگر مهاجر را در روسیه خانهنشین کرده و آنها نتوانستهاند برای خانوادههایشان پول بفرستند.
تاجیکستان چشم به سازمانهای بینالمللی و کشورهای خارجی دوخته و امیدوار است که از آنها کمکهایی دریافت کند.
به باور بسیاری، پیامدهای اقتصادی بحران کرونا فقر و ناداری را در تاجیکستان افزایش قابل ملاحظهای خواهد داد.
Комментарии (0)